home > Veel gestelde vragen

Waar bent u naar op zoek?  Ontwerpen    Bestellen    Postzegels    Enveloppen    Verzending & Bezorging 

Een rouwkaart ontwerpen

Bestellen

Verzending en levering

Postzegels

 

 

Hoe vervang ik de foto op de kaart?

Kies een kaart en ga naar de “bewerk deze kaart”. Klik op de voorbeeldfoto in de kaart en volg de volgende stappen:

 1. 1. Kies rechts in het opmaakmenu onder het kopje ''afbeelding bewerken'' bij het onderdeel plaatsing, voor het naar de voorgrond brengen van de foto (blauw vierkantje voor).
 2. 2. Nu komt op de kaart de voorbeeldfoto naar voren en is de foto te verwijderen met het kruisje. Mocht de voorbeeldfoto de kaart volledig opvullen, schuif dan de foto naar linksonder, zodat het kruisje verschijnt en de foto verwijderd kan worden..
 3. 3. Ga rechts in het menu naar het kopje ''afbeelding en versieringen''
 4. 4. Klik op ''bestand kiezen'' en selecteer de foto op je computer
 5. 5. Druk op knop ''uploaden''
 6. 6. De foto komt nu linksboven op de kaart te staan.
 7. 7. Verplaats de foto naar de gewenste positie en pas deze aan naar de gewenste grootte met behulp van verslepen van het blauwe pijltje.
 8. 8. Indien de foto achter een kader geplaatst moet worden is deze naar de achtergrond verplaatsen door de foto aan te klikken. Vervolgens onder ''afbeelding bewerken''dient men bij het kopje plaatsing te kiezen voor het naar de achtergrond brengen van de foto kiezen (blauw vierkantje achter).

Hulp nodig? We helpen je graag! Neem in dit geval contact met ons op via info@amco-tbr.nl

Naar boven

 

Mijn foto past niet goed op de kaart.

Het kan zijn dat een foto niet goed past op de kaart. Vaak is er dan sprake van een liggende foto voor een staand kader of juist andersom.

Om dit op te lossen moet de foto vaak bijgesneden worden. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig via programma's als Paint of Photoshop.

Naar boven

 

Kan ik vooraf al de enveloppen bestellen?

Wil je enveloppen vooraf bestellen om alvast rustig de adressen er op te schrijven? Dat kan op de enveloppenpagina.

Naar boven

 

Hoe bepaal ik de kleuren van een rouwkaart?

De kleuren van uw beeldscherm geven slechts een indicatie van de kleur van het uiteindelijke drukwerk. Omdat er een verschil bestaat tussen de kleuren op uw beeldscherm (en de vele mogelijke instellingen daarvan) en de gedrukte kleuren op een kaartje, is er kans op een kleurverschil. De mogelijkheid bestaat om vooraf een drukproef te laten maken. 

Naar boven

 

Kan ik alle ontwerpen aanpassen / bewerken ?

Het kan zijn dat u nog een  aanpassing in het basisontwerp van een kaart wilt aanbrengen. Dat is bij alle ontwerpen mogelijk.

Naar boven

 

Tot hoe laat kan ik online rouwdrukwerk bestellen?

Alle kaarten die u op werkdagen en zondag voor 18.00 uur bestelt, worden dezelfde dag nog gedrukt en verstuurd. De levering is dan mede afhankelijk van de keuze van verzenden.

 

Let op: Wij hebben helaas geen invloed op het tijdstip van bezorgen door Post NL.

 

Naar boven

 

Welke enveloppen zitten er bij de rouwkaarten?

Bij elke formaat rouwkaart op de website leveren wij bijpassende rouwenveloppen. We leveren 2 kleuren enveloppen; wit (color copy) en off-white (biotop). Kijk voor meer info op enveloppen.

Naar boven

 

Kan ik ook andere lettertypes kiezen?

U kunt een keuze maken uit de lettertypes die op de site aangeboden worden. Het is helaas niet mogelijk om andere lettertypes die niet in onze applicatie staan te gebruiken.

Naar boven

 

Ik heb zelf een mooie (clip-art) afbeelding gevonden. Kan ik die gebruiken?

U kunt eigen (gevonden) afbeeldingen uploaden bij het onderdeel ‘afbeelding’ in de applicatie en plaatsen op uw kaartje. Let er altijd wel even goed op dat u de afbeelding ook mag gebruiken. Amco is namelijk niet aansprakelijk als er een afbeelding gebruikt wordt waar andere mensen wellicht de rechten van bezitten. Dat risico is voor de gebruiker zelf. De afbeeldingen in onze bibliotheek zijn allemaal afgestemd met de ontwerpers ervan en kunt u zonder problemen gebruiken.

Naar boven

 

Mijn bestelling is niet op tijd geleverd.

Voor de verzending maken wij gebruik van PostNL. Als u uw rouwdrukwerk op tijd besteld hebt, maar niet binnen de verwachte levertijd heeft ontvangen, laat het ons direct weten via het contactformulier of bel ons via telefoonnummer +31(0)315 65 92 40.  Wij gaan dan direct proberen te achterhalen waar de levering zich bevind en koppelen dit aan u terug.

Naar boven

 

Kan ik mijn bestelling retour sturen?

Alle bestellingen op onlinerouwdrukwerk.com zijn maatwerk, elk besteld kaartje wordt speciaal voor u gedrukt. Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing op onze bestellingen, u kunt uw bestelling niet retour sturen. Amco garandeert echter een 100% klanttevredenheid op al haar producten/diensten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u als klant tevreden bent. Bekijk meer informatie over onze garantie.

Naar boven

 

Hoe zorg ik voor tijdige bezorging van mijn rouwkaarten?

Bij het verzenden van rouwkaarten is een snelle bezorging erg belangrijk. De snelste manier om rouwkaarten te laten bezorgen bij de geadresseerden is om te kiezen voor 'directe rouw verzending' via onze website. Bij bestelling op werkdagen en zondag vóór 18 uur ontvangt men de kaarten de volgende bezorgdag.

Als u kiest om de kaarten thuis te ontvangen om zelf te zorgen voor verzending dan heeft Post NL heeft hiervoor de volgende hulpmiddelen:

 • - het verzenden in een rouwset
 • - het gebruik van rouwzegels
 • - het laten afhalen van uw post in het weekend door Post NL

Meer informatie over hoe u de rouwkaarten het beste kunt verzenden kunt u nalezen op de website van Post NL https://www.postnl.nl/versturen/brief-of-kaart-versturen/speciale-post/rouwpost/

Naar boven

 

Kan ik ook de kaarten rechtstreeks naar de ontvanger(s) sturen?

Ja dat is mogelijk. Als u een kaart heeft ontworpen dan komt u na de controle bij de stap om een keuze te maken, u kunt dan kiezen voor de volgende 2 opties:

- Thuis ontvangen (je ontvangt de kaart thuis en zorgt zelf voor de verzending)
- Direct verzenden (wij versturen de kaart rechtstreeks naar één of meerdere adressen)

Naar boven

 

Hoe kan ik de adressen invoeren ?

U kunt de adressen invoeren in een excel lijst en vervolgens uploaden.


Let op de volgende zaken bij het invullen van het bestand.

- Controleer goed of alle gegevens in de juiste kolom staan
- verwijder GEEN kolommen; de indeling moet hetzelfde blijven om de adressen goed te uploaden.
- Bij een groot bestand kan het omzetten even tijd kosten

Naar boven

 

Zijn postzegels bij pakket-bestelling inbegrepen?

Nee, die zijn niet inbegrepen. U kunt bij het postkantoor speciale rouwzegels kopen.

Naar boven

 

Hoeveel postzegels moeten er op mijn kaart?

Voor deze vraag verwijzen we u door naar de website van PostNL: hier kunt u precies zien hoeveel postzegels op envelop moeten - dit is namelijk afhankelijk van het gewicht. Voor rouwkaarten is dit eigenlijk altijd 1 zegel, tenzij er extra post wordt toegevoegd in de envelop.